perjantai 2. joulukuuta 2011

Maustekutsujen menu


Saaristolaisleipä on todella helppo tehdä, resepti Kotiliedestä. Leikkasin leivästä pyöreällä piparimuotilla kiekkoja ja voitelin ne "voilla". Graavilohesta, piparjuurituorejuustosta ja piparjuuresta tein kelmuun tangon, jonka laitoin pakkaseen. Tangosta on helppo leikata kohmeisena viipaleita.

Ruisnapit, joissa katkarapu-ja savuporotäyte. Katkaraputäytteeseen laitoin suolaliemessä säilöttyjä katkarapuja, punasipulia, maustamatonta tuorejuustoa, smetanaa, tilliä ja pippuria. Savuporotäytteeseen savuporoa, punasipulia, maustamatonta tuorejuustoa, rahkaa, persilijaa ja pippuria.
Ruisnappeja ei kannata täyttää kovin paljoa etukäteen, koska ne pehmenevät.

Aura-levitettä pipareilla. Tämä on hyvä ratkaisu homejuuston murenemiseen. Eli homejuuston sekaan laitetaan raejuustoa. Noin puolet raejuustosta ja homejuustosta tein koneella tahnaksi. Sekoitin sen haarukalla loppujen sekaan, näin saa levitteeseen vähän rouheutta. Tämän voi hyvin tehdä vaikka edellisenä päivänä, jolloin levitteessä on enemmän makua.


Jouluiset leivokset. Kinuskikissalla näin ystävänpäiväksi tehtyjä sydänleivoksia ja niitä tuunasin jouluisempaan muotoon. Eli tuohon taikinaan lisäsin jouluisia mausteita; kanelia ja kaardemummaa. Leikkasin pohjasta lumikide-muotilla "kiteitä", jotka kostutin glögillä. Päälle pursotin Nutellasta, tuorejuustosta ja glögistä tehtyä kreemiä.

Karpalokeksit. Näiden resepti on Kodin Kuvalehdestä. Ovat kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Hieman muutin tätäkin reseptiä, lisäsin taikinaan suklaapaloja ja osan pistaaseista korvasin mantelirouheella. Päälle laitoin karpaloiden ja pistaaseiden lisäksi myös suklaapaloja.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mahtavia herkkuja, vesikielellä täällä lueskelen;)

Lotta kirjoitti...

Samoilla linjoilla Minnan kanssa: vesi kielellä... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...