torstai 23. joulukuuta 2010

Kotikaljaa ja mallasleipää

Olivian aamu alkoi näin:

Yöppärissä, tukka sekaisin taikinakattilan kimppuun:)
Laitoin eilen kotikaljan "tulemaan" ihan perusreseptillä (3dl maltaita, reilu 2dl sokeria, 5l vettä ja 1/4tl kuivahiivaa). Mutta lisäsin vielä joukkoon noin reilun desin mantelirouhetta. Ja tänään heti aamusta pullotin kaljan ja tein jäänneestä mäskistä mallasleipää.
Eleonoran Mallasleipä (4 kpl)

3dl "mäskiä" (lue yltä, eli tässä mukana mantelirouhe)
2,5dl piimää
reilu 1dl siirappia
2tl suolaa
1pss kuivahiivaa
2,5dl ruisjauhoja
noin 6-7dl hiivaleipäjauhoja
50g margariinia

Lisää lämmitetty piimä mäskiin . Lisäksi suola, siirappi. Lisää kuivahiiva jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Lopussa lisää margariini. Kohota hyvin.
Leivo taikinasta 4 limppua ja jätä kohoamaan. Pistele haarukalla ennen uuniinlaittoa. Paista n. 180C n. 40min. Loppuvaiheessa kostuta/voitele leivät siirappi-vesiseoksella.

Kinkku on nyt vallannut uunin ja minä ehdin vähän surffailla netissä kahvikupin kanssa:)

1 kommentti:

taru76 kirjoitti...

Onpa maukkaan kuuloisia reseptejä. Lisään kirjanmerkkeihin jos tulisi ensi vuonna kokeiltua : )

Kiitos mukavasta joulublogista!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...