Näin kesäisellä kuvalla alkaa tämä joulukuinen lauantai:
Kirsikkapuumme tuotti vihdoin paljon kirsikoita, jopa niin paljon, että ehdin apajille lintujen sekaan:)
Keräsin kirsikat, huuhdoin ja laitoin purkkiin. Osan kivistä jätin paikoilleen ja osan murskasin ja laitoin samaan purkkiin. Päälle kirkasta alkoholia ja sokeria. Alkoholia niin, että kirsikat kunnolla peittyvät ja sokeria tarpeeksi. Sokerin määrää on vaikea sanoa, sitä lisäilin vähitellen kun edellinen sokerimäärä oli liuennut. Maistaminenhan tässä toimii parhaiten:) Purkki oli viikkoja huoneenlämmössä ja välillä sekoitin. Sitten nostin purkin jääkaappiin ja nyt siivilöin puhtaisiin pulloihin. Lisään vielä joka pulloon vähän sokeria.
Tänään lähdemme Wanhanajan joulujuhlaan, jossa neitimme soittaa pianoa ja laulaa. Kovasti jännittää (koko perhettä); ensimmäinen esiintyminen musikanteissa ja pianoa neiti on soittanut vasta muutaman kuukauden.
KOTI – SISUSTUSSUUNNITTELIJA JOHANNA JÄMSÄN KOTI
2 vuotta sitten
3 kommenttia:
Oma kirsikkalikööri kuulostaa ylelliseltä ja kauniisti olet juoman pullottanut :)
Onnea tyttäresi esiintymiseen!
t. Kristina
Vautsi, miten hienoa on tehdä omaa kirsikkalikööriä ! Meidän kirsikkapuusta tulee tosi vähän kirsikoita ja nekin on liian ylhäällä... ehkäpä pitäisi ostaa toinen kirsikkapuu ; )
Tsemppiä koko perheelle !
Ootpa jaksanut nähdä vaivaa, ihanan näköiset pullot tuli likööreistä! Toivottavasti maistui =) (jos on jo juotu)
Lähetä kommentti