Meillä on jo varmasti yli kymmenen vuotta käytetty tätä pikkupitsa reseptiä (resepti on alunperin Kotivinkistä). Nämä on erityisesti lasten suosikkeja ja niin kiva ottaa pakkasesta nälkäiselle koululaiselle. Eli kannattaa tehdä kerralla paljon.
Pikkupitsat
|
|
|
250 g | margariinia |
4,5 dl | hiivaleipäjauhoja |
4,5 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | suolaa |
3,5 dl | maitoa |
50 g | hiivaa |
|
250 g | palvikinkkua |
1 rkl | sinappia |
pala | purjoa (noin 150 g) |
0,5 dl | hienonnettua persiljaa |
4-6 | tomaattia |
3 dl | juustoraastetta |
voiteluun: |
| munaa |
Nypi jauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi. Liota
hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää hiiva-maitoseos nypittyyn
jauho-margariiniseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.Pyörittele taikinasta 30 yhtä suurta palloa. Aseta taikinapallot uunipellille ja kohota ne liinan alla lämpöisessä paikassa.Suikaloi palvikinkku. Hienonna purjo ja persilja. Sekoita keskenään palvikinkkusuikaleet, purjo, persilja ja sinappi.Paina
kohonneisiin taikinapalloihin syvennys esimerkiksi juomalasin pohjalla.
Voitele syvennyksen reunat kananmunalla. Laita syvennyksiin
palvikinkku-purjo-persilja-sinappitäytettä, viipaloitua tomaattia ja
juustoraastetta. Paista pizzat 225 asteessa, noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti