tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukuun arkiruokaa

Kurja flunssa, kurkkukipu ja kuume on hyökännyt meille. Neiti joutuu olemaan muutaman päivän pois koulusta ja äiti yrittää keksiä hyviä ruokia potilaalle. Eilen maistui vain kiisseli, mutta siihen sai onneksi laittaa paljon paljon marjoja:

 
Kaupassa oli punajuuret kivalla hinnalla, joten ostin niitä. Jääkaapissa oli perunoita, vuohenjuustoa ja punaista maitoa (koska leivoin myös pullaa). Syntyi punajuurivuohenjuustolaatikkoa ja se oli tosi hyvää!


Mitään tarkkaa reseptiä tähän ei ole mutta näin sen tein:

Keitä ensin punajuuret, anna vähän jäähtyä, kuori ja pilko. Kuorihan lähtee lähes itsestään kun ovat kypsiä. Kuori noin sama määrä (kuin punajuuria) perunoita ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Laita perunaviipaleet kattilaan ja kaada päälle maitoa niin, että peittyvät. Keitä muutama minuutti, lisää vuohenjuustoa, pippuria ja suolaa. Laita vuokaan kerros perunoita ja väliin punajuuret. Päälle loput perunoista ja vuohenjuustomaito. Lisäsin vielä vähän pekonia ja tuoretta timjamia. Sitten vain uuniin n. 200C ja lähes tunti pitää malttaa odotella.

Tämä maistuu muuten hyvin myös kinkun kanssa.

Toinen ihana ruoka kylmiin talvipäiviin on punainen linssikeitto. Tein tätä valtavan padallisen ja taisi olla kolmas päivä kun neiti ilmoitti, että nyt alkaa jo kyllästyttää :)
Esim. tämä Pirkan resepti on hyvä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...