maanantai 20. joulukuuta 2010

Sinapin tuoksua

Itse tehty konjakkisinappi on vaan niin hyvää kinkun kanssa. Tässä minun käyttämäni resepti, jonka olen Maku-lehdestä ottanut talteen:

Konjakkisinappi

1dl sinappijauhetta
1dl sokeria
1tl perunajauhoja
1dl kermaa
2 munaa
1/4dl omenamehua
1tl viinietikkaa
4rkl konjakkia

Sekoita kattilassa kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet, paitsi konjakki. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Mausta jäähtynyt sinappi konjakilla ja purkita.

Tänä vuonna kokeilin ekaa kertaa myös Glorian ruoka&viini-lehdessä ollutta marjaisan karpalosinapinohjetta.

Marjaisa karpalosinappi

2dl karpaloita
2dl sokeria
1-2dl sinappijauhetta
1rkl konjakkia
1tl suolaa
1dl rypsiöljyä

Soseuta karpalot ja sokeri. Sekoita sinappijauhe, konjakki ja suola marjojen joukkoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Purkita:)
Konjakkisinappi sopii siis hyvin mm. kinkulle kun taas karpalosinappi mm. kalkkunalle

2 kommenttia:

mehilainen75 kirjoitti...

Minäkin tein eilen sinappia :D
Ja hunaja- ja konjakkisinappia!
Saas nähdä miten maistuu ;)

Kauniita ovat purkkisi!

annukka kirjoitti...

NÄyttää hyvältä!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...