lauantai 17. joulukuuta 2011

Mustaherukka-suklaamoussekakku

Tein eiliseen askartelupikkujouluun Kodin Kuvalehden reseptillä mustaherukka-suklaamoussekakkua. Minä tykkäsin:) (toivottavasti muutkin:)
Kakku on kauniin näköinenkin eri kerroksineen:

Mustaherukka-suklaamoussekakku


8–12 palaa

Pohja

4 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 dl maizenaa
½ tl leivinjauhetta

Suklaamousse
100 g tummaa suklaata (70 %)
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Herukkamousse
4 dl mustaherukoita
1 dl vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl mustaherukkalikööriä
2 liivatelehteä

Kiille
3 liivatelehteä
3 dl  sokeroitua mustaherukkamehua laimennettuna

---
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja levitä leivinpaperi uunipellille.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti käännellen vaahtoon.
Levitä taikina uunipellille. Paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Jäähdytä.

3. Leikkaa kakkupohjasta 24-senttinen ympyrä. Nosta kakkupohja 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

4. Kaada kerma kattilaan kiehumaan. Paloittele suklaa ja lisää kerman joukkoon. Hämmentele ja anna suklaan sulaa. Jäähdytä lähes viileäksi. Vaahdota ranskankerma ja sokerit, lisää suklaaseokseen. Kaada suklaamousse kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

5. Mittaa kattilaan 4 desilitraa herukoita. Keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä. Painele marjat tiheän siivilän läpi ja ota paksuhko neste talteen. Jäähdytä. Sekoita herukkaliemi ja tuorejuusto tasaiseksi. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sokerit.

6. Kiehauta likööri kattilassa, nosta liivatelehdet vedestä, purista ja nostele likööriin. Jäähdytä 5 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen kanssa tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen seokseen. Kaada herukkatäyte suklaakerroksen päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä kiillettä varten. Kiehauta herukkamehu. Sulata puristellut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä viileäksi. Kaada kiille vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä 3 tuntia jääkaapissa. Koristele marjoilla.


Koska meillä oli pikkujoulut niin vaihdoimme lahjatkin. Tein tytöille omat paperipussit:

6 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Oi,maistuisi minullekkin <3 Osaakin näyttää hyvältä...

Maaret kirjoitti...

Oi kiitos, maistui todella herkulliselta:)
Kiitokset muutenkin aivan ihanasti jälleen kerran järjestetyistä pikkujouluista.

Minna kirjoitti...

Kakkusi oli niin kaunis ja tietenkin myös herkkullinen, kiitos:) Kiitos muutenkin eilisestä... Joko hammas on irronnut?

Anskuliini kirjoitti...

Voin vain kuvitella miten herkullista!! Somat pussukat :)

Leikkaan Mervi kirjoitti...

Oi varmasti ihanaa, kiitos ohjeesta!
Hauskaa Joulua;-))m

SannaS kirjoitti...

nami maiskis...hyvää oli!! =) ja kiitos ihanainen emännöinnistä ja mahtavasta lahjasta, meillä oli J:kin ihan huuli pyöreenä et miten tätä käytetään... ;)
mä kyllä laitoin sen nyt vaan hyllylle koristeeksi, mahdankohan raaskia ihan lähiaikoina ottaa käyttöön...??? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...